+31 (0)88 308 26 36 info@allbest.nl
Per 1 december 2025 stopt KPN definitief met het oudere 2G-netwerk. De frequenties van dit 2G-netwerk zullen ingezet worden voor 4G en 5G om zo nóg betere capaciteit en dekking te garanderen van het KPN mobiele netwerk.

Om uitval van apparatuur te voorkomen is het belangrijk dat er tijdig actie ondernomen wordt. Deze apparaten zijn vaak lastig te bereiken en zijn in veel verschillende toepassingen in gebruik. Wij begrijpen dat het vervangen hiervan een complex project en een logistieke uitdaging kan zijn.

Vervangen oude simkaarten
Simkaarten ouder dan 10 jaar zijn niet geschikt voor 4G of 5G en voldoen niet aan de laatste veiligheidseisen. Via het reguliere proces kan je nieuwe simkaarten aanvragen. Let op: voor de vervanging van de simkaarten geldt een afwijkende deadline; simkaarten moeten voor 1 juli 2024 vervangen zijn om uitval te voorkomen.

Vervangen verouderde toestellen en/of apparatuur
Toestellen en/of apparatuur die niet door het 4G- of 5G-netwerk worden ondersteund, zijn vanaf 1 december 2025 niet meer verbonden met het mobiele netwerk. Vervang deze toestellen daarom op tijd. Het is hierin ook belangrijk dat je tijdig de apparatuur van data-only-aansluitingen vervangt. Deze zitten vaak in apparaten van externe leveranciers waarbij het kan gaan om langlopende contracten. 

Aanpassen toestel- en/of apparatuur instellingen
Gebruikers kunnen zelf gemakkelijk de toestelinstellingen van hun mobiele telefoon, met een 06-nummer, aanpassen naar 4G of 5G. Tip: gebruik de online check  om te zie welke instellingen er aangepast moeten worden per merk en model.
Voor de data-only 097-nummers kan jij zelf als partner deze instellingen aanpassen. 

Door over te stappen naar 4G of 5G ben je klaar voor de toekomst met significant hogere bandbreedtes, bescherming door de laatste veiligheidsstandaarden en de beste dekking van Nederland.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan graag contact met ons op.