+31 (0)88 308 26 36 info@allbest.nl

Vanaf 31 maart 2022 stopt KPN definitief met 3G. Zij zetten het 3G-netwerk uit omdat steeds minder mensen gebruik maken van 3G en al internetten via 4G en 5G. Bovendien zullen de frequenties die nu voor 3G worden gebruikt, ingezet worden voor het 4G- en 5G-netwerk. Zo wordt het 4G- en 5G-netwerk nóg sneller, veiliger en stabieler

Heb je nog een oude telefoons, tablets of andere data apparaten en maken zij enkel gebruik van het 3G-netwerk? In dat geval kunnen zij nog tot 31 maart 2022 internetten en bellen over 3G. Bellen of internetten zij daarna nog via het 3G-netwerk, dan valt de verbinding terug naar 2G. Hiervan zijn de gevolgen: 

  • De internetverbinding is langzamer
  • Geluidskwaliteit van bellen is minder
  • Zij kunnen niet internetten en bellen tegelijkertijd

Actie vanuit KPN
Vanuit de ACM is het KPN juridisch opgelegd om alle gebruikers op het netwerk ten minste 3 maanden voor de uitfasering van het netwerk hiervan op de hoogte te brengen.

Dit doet KPN door een serie directe SMS berichten te verzenden. Wanneer een gebruiker zijn instellingen heeft aangepast of zijn SIMkaart heeft vervangen zal hij/zij geen SMS berichten meer ontvangen. KPN kan tussen de gebruikers onderscheid maken tussen wie zijn instellingen verkeerd heeft staan of een verouderde SIMkaart gebruikt. 

Heb je nog verdere vragen omtrent het uitzetten van 3G, neem dan contact op ons op 088-3082636