+31 (0)88 308 26 36 info@allbest.nl

15-11-2023 Inflatiecorrectie Meldkamer Abonnement

Beste Klant

Met ingang van 1 januari 2024 zullen wij de tarieven voor onze meldkamer abonnementen indexeren.

Stijgende kosten

In 2024 lopen meerdere kosten verder op, waaronder opnieuw de loonkosten. Per 1 januari a.s. stijgen de lonen in de beveiligingsbranche tussen de 6% en 8,5%. Daarnaast stijgen ook de werkgeverslasten en de operationele kosten voor licenties e.d. Om u de kwaliteit te kunnen bieden die u van ons gewend bent, zijn ook wij genoodzaakt om onze tarieven te verhogen.

Nieuwe tarieven

We begrijpen dat dit financieel uitdagende tijden zijn en wij willen u niet belasten met een aanzienlijke indexering. Daarom hebben we besloten om een deel van de stijgende kosten voor eigen rekening te nemen en de indexering te beperken tot slechts: 5,00% .
-Het nieuwe tarief voor een Basic Meldkamer Aansluiting is terug te vinden in de AllBest Service App.

Ongewijzigd

Een aantal tarieven blijven ongewijzigd. Dit betreft:

  • camera tarieven;
  • abonnementen voor airtime;
  • simkosten.

Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben geïnformeerd en we kijken uit naar een verdere samenwerking in 2024. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met uw accountmanager.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————

31-10-2023 Inflatiecorrectie DeltaFiber FTTB

DeltaFiber zal per 1 januari 2024 een tariefindexering doorvoeren op alle FTTB verbindingen conform onze Algemene Voorwaarden van 5,8%. We begrijpen dat dit vragen kan oproepen en we willen je graag informeren over de redenen achter deze aanpassing. 

In de afgelopen periode zijn we geconfronteerd met toenemende kosten als gevolg van inflatie. Om de kwaliteit van onze dienstverlening te behouden en te blijven investeren in de nieuwste technologieën, is het noodzakelijk om onze tarieven hierop aan te passen. 

We begrijpen dat prijsaanpassingen nooit leuk zijn, maar we willen benadrukken dat we deze stap zorgvuldig hebben overwogen en streven naar een eerlijke balans tussen de kosten en de waarde die we bieden. 

We zijn toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteit diensten en staan altijd klaar om eventuele vragen die je hebt te bespreken.  

Bedankt voor je voortdurende vertrouwen in ons. We kijken ernaar uit om je te blijven voorzien van snelle en betrouwbare dienstverlening en vertrouwen erop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

29-11-2022: Inflatiecorrectie KPN PSTN

Hierbij willen we je informeren over de inflatiecorrectie met ingang van 1 januari 2023. 

Elk jaar stijgen de prijzen in Nederland door inflatie, afgelopen jaar meer dan in voorgaande jaren. Deze prijsstijgingen zijn ook van invloed op onze kosten. Om die reden passen wij met ingang van 1 januari 2023 de jaarlijkse inflatiecorrectie toe, in lijn met onze algemene voorwaarden.

De inflatiecorrectie is 14,5% voor ISDN/PSTN diensten, gelijk aan de inflatiecorrectie van KPN. De inflatiecorrectie is van toepassing op de vaste maandelijkse kosten van klanten die voor 1 oktober 2022 al klant waren. De inflatiecorrectie is niet van toepassing op de gesprekstarieven. 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

25-11-2022: Inflatiecorrectie AllBest AirFiber

KPN heeft een prijsverhoging aangekondigd voor de maandelijkse tarieven over de listprijs van bestaande en nieuwe Internet (AirFiber) Abonnementen.
Met ingang van 1 januari 2023 zal er een inflatiecorrectie van 10% plaatsvinden. 

Mochten er vragen zijn met betrekking tot deze prijswijziging? Neem dan contact op met ons op

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

25-11-2022: Inflatiecorrectie KPN

KPN heeft een prijsverhoging aangekondigd voor de maandelijkse tarieven over de listprijs van bestaande en nieuwe mobiele abonnemeten.
Met ingang van 1 januari 2023 zal er een inflatiecorrectie plaatsvinden. 

Mochten er vragen zijn met betrekking tot deze prijswijziging? Neem dan contact op met ons op

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

25-11-2022: Inflatiecorrectie Xelion 8

Xelion B.V. heeft een prijsverhoging aangekondigd voor de maandelijkse tarieven over de listprijs van bestaande en nieuwe managed Xelion 8 licenties.
Met ingang van 1 januari 2023 zal er een inflatiecorrectie van 8% plaatsvinden. 

Mochten er vragen zijn met betrekking tot deze prijswijziging? Neem dan contact op met ons op

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

14-11-2022: Prijs verhoging per 01-01-2023 (Meldkamer)

Het zijn dure tijden. Particuliere alarmcentrales zien zich genoodzaakt om per 1 januari 2023 de tarieven flink te verhogen. Reden hiervoor is niet alleen de torenhoge inflatie waar heel Nederland gebukt onder gaat, ook een loonstijging van 14,5% en een verkorting van de arbeidstijd zijn een oorzaak.

 
Loonstijging en arbeidstijdverkorting
Dat de loonstijging zo ongekend hoog is heeft te maken met twee afspraken uit de CAO Particuliere Beveiliging. In de CAO, die een looptijd heeft van 1 juli 2018 t/m 30 juni 2023, is vastgelegd dat per 1 januari 2023 de arbeidstijd teruggebracht wordt van 152 uur naar 144 uur. Deze arbeidstijdverkorting zorgt ervoor dat de lonen 5,56% stijgen bovenop de inflatiecorrectie. In totaal stijgen de beveiligingslonen per 1 januari 2023 met 14,5% én gaan beveiligers minder werken.

Onze tarieven
Als wij de loonstijging en alle overige kosten zouden doorberekenen, zouden we tussen de 15% en 20% moeten indexeren. Maar wij vinden dat niet redelijk, al helemaal niet in deze dure tijden. Wij gaan daarom onze tarieven per 1 januari 2023 met 15% verhogen voor onze meldkamer abonnementen.

Slimmer werken
De reden dat wij de indexering zo laag kunnen houden is omdat wij in een vroeg stadium hebben geanticipeerd op de loonstijging en arbeidstijdverkorting. Daarom zijn we in januari begonnen met inzetten op slimmer werken. Dit betekent o.a. dat wij onze processen verbeterd hebben en nog steeds aan het verbeteren zijn met behulp van technologie. Hierdoor hebben we de werkdruk behoorlijk verlaagd waardoor de loonstijging en arbeidstijdverkorting een lagere impact op ons heeft.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

14-11-2022: Prijs verhoging per 01-01-2023 (Jaarlijks Onderhoud)

Door alle prijs stijgingen zijn wij genoodzaakt om het jaarlijks onderhoud per 01-01-2023 te verhogen tussen de 10 tot 25%

Tevens worden alle onderhoudsklanten opnieuw ingedeeld in een type onderhoud (Type: 1 t/m Type: 13)

Mochten er vragen zijn met betrekking tot deze prijswijziging? Neem dan contact op met ons op

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–